30. juni 2017

De Ambiflex Hybride matras

De nieuwste innovatie van Careline die doorligwonden voorkomt en tijd en geld bespaart!

 
De Ambiflex Hybride matras combineert de voordelen van een dynamisch matras met de bekende voordelen van een statisch matras. Het geeft de patiënt daardoor optimale ondersteuning en biedt hen comfort en stabiliteit. Ook als een patiënt lang de zithouding moet aannemen, is dit matras ideaal om doorligwonden te voorkomen.

 

Doorligwonden

Decubitus, of doorligwonden, komt vaak voor bij bedlegerige mensen, rolstoelgebruikers en mensen met ernstig overgewicht. Doorligwonden ontstaan, door voortdurende druk op de huid, vooral op de stuit, de hiel, de enkel en de heup.

 
Omdat de hielen erg gevoelig zijn voor doorligplekken, zijn de luchtbanen in de Ambiflex Hybride matras zo geplaatst dat zij de kuiten ondersteunen. Een speciale hielzone biedt extra, maar lichte ondersteuning. Het hoofdgedeelte daarentegen is statisch en wat harder om daar juist extra comfort te kunnen bieden.

 

Uniek ontwerp

Door de slimme combinatie van luchtbanen, ondersteunend schuim en traagschuim ervaren patiënten eindelijk weer de ontspanning die zo nodig is voor hun herstel. De matras moet het gewicht van een patiënt kunnen dragen en tegelijkertijd nog steeds veerkracht over hebben. De door het lichaam op de matras uitgeoefende druk wordt door deze combinatie van technieken dan ook zo gelijkmatig mogelijk opgevangen.

 
Het traagschuim zorgt vooral voor een goede druk- en gewichtsverdeling waardoor een goede doorbloeding van de huid mogelijk blijft. De Ambiflex Hybride matras kan ook afwisselend hard en zacht opgepompt worden of juist op een bepaalde hardheid ingesteld worden, zodat het drukverspreidingseffect optimaal is. De matras ontlast zo de meest gevoelige delen van het lichaam. Zeker als een patiënt moet overstappen van het bed naar een rolstoel is dit een handige functie. De Ambiflex Hybride matras kan hierdoor zowel preventief als curatief ingezet worden en behoudt ook bij intensief gebruik haar waarde.

 
Verzorgers ervaren vooral het gebruiksgemak. Tijdens een omschakeling van statisch naar dynamisch bijvoorbeeld hoeven patiënten niet verplaatst te worden. Bovendien is de eenvoudig te bedienen en stille pomp voor meerdere matrassen te gebruiken. En met een speciale draaiknop wordt het gewicht van de patiënt snel ingesteld. Een van de vele voordelen van de Ambiflex Hybride matras is dat het aan te passen is voor patiënten van 35 tot en met 200 kilo. Zo zet Careline haar jarenlange ervaring in om een hoogwaardig product tegen een concurrerende prijs te kunnen ontwikkelen. Uiteraard zijn er verschillende koop- en huurafspraken te maken!

30 Jun