1. juni 2017

De verpleegrolstoel maakt het leven aangenamer

Grotere mobiliteit, betere zorg en meer comfort
Careline heeft twee verpleegrolstoelen die ervoor zorgen dat minder of niet-mobiele mensen weer gemakkelijker aan dagelijkse activiteiten mee kunnen doen en eenvoudiger verzorgd kunnen worden. Artsen, therapeuten en verzorgers hebben intensief meegewerkt aan de ontwikkeling van de verpleegrolstoelen om ze voor alle partijen aantrekkelijk te maken.
Het positieve sociale effect van het gebruik van deze rolstoelen is misschien het belangrijkst. Een grotere mobiliteit, en daardoor meer sociale contacten, verhoogt immers iemands levenskwaliteit. Uiteraard bieden de stoelen de gebruikers en verzorgers nog veel meer. De mooie vormgeving bijvoorbeeld maakt de omgeving van de patiënt weer wat huiselijker en meer eigen. Juist patiënten die erg afhankelijk zijn van anderen, verdienen de comfortabele ondersteuning van deze verpleegrolstoelen en de verlichting van de dagelijkse verzorgingstaken.

 

Verpleegrolstoel Deluxe

De Careline Deluxe verzorgingsrolstoel maakt normale handelingen en interactie voor patiënten en verzorgenden veel gemakkelijker. Vooral bedlegerige patiënten merken dat zij door deze rolstoel veel mobieler kunnen zijn. Het stabiele frame en de stevige rollen maken het hen gemakkelijker om zich voort te bewegen. Bovendien vermindert het uniek luchtkussensysteem de druk op de ledematen. De patiënt zal zich hierdoor veel comfortabeler voelen.

De rolstoel heeft verschillende zit- en ligposities, zodat het aan de wensen en behoeften van elke gebruiker kan worden aangepast. Ook kan een in hoogte verstelbare voetsteun of een dienblad worden aangebracht bijvoorbeeld. En de wegklapbare zijdelen maken de behandeling en de verzorging, vooral het tillen, veel eenvoudiger.

 

Verpleegrolstoel Doris

De Careline Doris is een therapie-, verzorgings- en ruststoel. Ok deze rolstoel vergemakkelijkt de dagelijkse activiteiten voor patiënten en verzorgers. Door de extreem lage instappositie bijvoorbeeld is het overbrengen van en naar de stoel heel gemakkelijk en comfortabel. De zachte, naadloze kussens ontlasten de patiënt waardoor hij minder druk ervaart. Zo kan hij langere tijd in de stoel blijven zitten. De rolstoel kan tevens eenvoudig naar de ligpositie worden gezet.
De stoel is zo ontworpen dat ook patiënten met angstaanvallen of een depressie goed verzorgd kunnen worden. De hoge zijsteunen en de ergonomische vorm bieden deze patiënten houvast en een veilig en geborgen gevoel. Hierdoor is deze stoel ook geschikt voor patiënten die herstellen van een beroerte.
Door de stabiele en zeer wendbare rollen kan de stoel zonder problemen ook buiten comfortabel worden voortbewogen. En ook de Careline Doris kan met optionele accessoires aan de behoeften van de patiënt worden aangepast. Een wegklapbaar dienblad of zachte bekleding voor de hele stoel behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Rol moeiteloos naar een comfortabeler leven met de Careline verpleegrolstoelen! Wilt u meer weten over de verpleegrolstoelen van Careline? Bel ons gerust via +31 88 5012400.

01 Jun